Ons Beleid

Maison Bouge

Naar waar streven wij?

Wij hebben zelf geen dekkaters, maar doen ons best om de meest geschikte kater te vinden om onze poezen te laten dekken. Wij kijken vooral naar de uiterlijke kenmerken van de Brits Korthaar : staart, snoet, ogen, enz.

Ook medische kenmerken, zoals bloedgroep, stamboom en het feit of de kater getest is, zijn van belang.

Zowel de moederpoes als dekkater zullen getest zijn op HCM, PKD, fiv en felv.

Tijdens de dracht krijgt de moeder haar gewone voeding. Wanneer ze moet bevallen, gaat er altijd iemand bij zijn, zo kan er steeds tijdig ingegrepen worden als er iets mis dreigt te lopen.

Na de bevalling laten wij zo snel mogelijk de dierenarts komen om moeder en kittens na te zien.

De poes bevalt in een daartoe voorziene werpkist. De kittens blijven daar in tot ze groot genoeg zijn om er zelf uit te komen. Eens uit die kist, zitten ze in een bench, waar eten, drinken en kattenbak voorhanden zijn.

Als de kittens zelfstandig zijn, mogen ze vrij in huis rondlopen.

De kittens groeien op in onze woonkamer en geraken dus aan allerlei huiselijke geluiden (stofzuiger, wasmachine, vaatwasser, droogkas, tv, ...) gewend.

Wij zijn bij BCF kattenclub aangesloten en volgen ook hun regels.

Eens de kittens groot genoeg zijn, kunnen ze bezocht worden. Indien u beslist een kitten te nemen, dan vragen wij een voorschot. Op de leeftijd van 13 à 14 weken mogen de kleintjes naar hun nieuwe eigenaar.

De kittens zijn gechipt, geregistreerd, 2 keer gevaccineerd en voldoende ontwormd, gecastreerd/gesteriliseerd. U krijgt een stamboom, een eigendomsbewijs en een garantiecertificaat mee, plus een koopcontract waar u zelf inspraak op heeft. Ook schenken wij voor het kitten zelf nog een leuk kittenpakket.

Vanaf 1 september 2014 is het in België ook verplicht aan alle fokkers, asielen of particulieren dat zij hun kittens laten steriliseren/castreren vóór vertrek. Bij ons gebeurt de sterilisatie rond 11 à 12 weken. Het kitten moet dan ook op zijn minst 1 kg wegen. Omdat dit voor veel potentiële kittenkopers beangstigend overkomt, bespreken wij vooraf met hen hoe alles in zijn werk zal gaan.

Hoe blijft u op de hoogte ?

U wil natuurlijk op de hoogte blijven van de vooruitgang van uw kitten. Uiteraard mag u zo vaak als u wil bij uw kitten op bezoek komen. Daar stopt het echter niet bij Cattery Maison Bouge ! Bij ons zit u goed wat betreft de opvolging van uw kitten, want ook via onze website blijft u geïnformeerd over de vooruitgang van uw kitten.

Voorwaarden

Wij werken met een verkoopcontract, waarvan u hieronder enkele voorwaarden terugvindt. Voorwaarden i.v.m. communicatie zijn altijd van toepassing.

- u mag de kat nooit naar een asiel brengen !

- u moet persoonlijk naar een kitten komen kijken, de verkoop wordt niet telefonisch of via internet geregeld.

- nadat de kittens verhuisd zijn, blijven wij graag op de hoogte; u mag ons steeds foto's en/of filmpjes toesturen.

- de kat mag nooit naar buiten zonder toezicht van de eigenaar of wanneer de tuin niet volledig afgesloten is.

- wij hebben voor iedereen één standaardcontract. Dit wordt in tweevoud opgemaakt en door beide partijen ondertekend.

- wij behouden ons te allen tijde het recht voor een kitten te weigeren.

- kittens worden gevroegcastreerd/gevroegsteriliseerd vóór vertrek !

- zonder toestemming mag met de katten niet gefokt worden.

 Wij willen steeds het beste voor onze kittens. Wij behouden ons dus te allen tijde het recht voor een kitten te weigeren als we signalen ontvangen dat dit het beste voor het kitten zou zijn. Bovendien willen wij er op wijzen dat er voor een bindende overeenkomst, eerst in de cattery zelf een officieel contract door beide partijen ondertekend dient te worden.

Een optie is geen overeenkomst !